Βιολογικό μέλι κουμαριάς

Βιολογικό μέλι κουμαριάς

Κωδικός προϊόντος:

7,00 €
Γραμμάρια : 440gr
Ποσότητα
Άμεσα διαθέσιμο

Η κουμαριά είναι θάμνος αειθαλής, και φτάνει περίπου τα 3 μέτρα.  Πολύ καλό μελισσοκομικό φυτό, μας δίνει νέκταρ και γύρη, ανθίζει μέσα Οκτωβρίου και έχει την εξής μοναδικότητα στην Ελληνική φύση: έχει ταυτόχρονα μπουμπούκια, άνθη και ώριμα φρούτα. Τα άνθη της κουμαριάς έχουν χρώμα λευκό.
Το μέλι της κουμαριάς, έχει χρώμα σκούρο κίτρινο και πικρή γεύση. Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, κάνει καλό στο κυκλοφορικό άρα και στην καρδιά. Έχει το χαμηλότερο ποσοστό γλυκόζης σε σύγκριση με άλλα μέλια και έτσι εμπεριέχει και λιγότερες θερμίδες. Συνίσταται σε περιπτώσεις δίαιτας καθώς και για διαβητικούς τύπου Β. Περιέχει την ουσία Arbutin του μελιού, ρυθμίζει την χοληστερίνη και καθαρίζει το αίμα. Εμπεριέχει ακόμη την ουσία Τυρανόζη η οποία  αυξάνει την ζωή των κυττάρων του σώματος μας και το ένζυμο Διαστάση ή Αμυλάση, το οποίο διασπά το άμυλο.
Γενικά περιέχει φυσικές αντιβιοτικές ουσίες σε πολύ μεγάλο  ποσοστό.
Κρυσταλλώνει σχετικά γρήγορα και αποκτά βουτυρώδη υφή.

Άλλα 7 προϊόντα στην ίδια κατηγορία

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Για να μάθεις περισσότερα, μπορείς να διαβάσεις την Πολιτική Cookies.